Ezen a nyáron ismét visszatértem aktívan a mosható pelenkát használók népes táborába!

Már a második gyermekemet pelenkázom mosható pelenkába. Sajnos 12 évvel ezelőtt nem is hallottam még a mosható pelenkákról, így az első gyermekem eldobható pelenkában jutott el a szobatisztaságig. Ezt most nem is részletezném, talán egy másik alkalommal... Elég csak annyit az eldobhatóról, hogy igen rögös volt az út, mire szobatiszta lett teljesen! :(

Most akkor vissza az eredeti témához, a moshatózáshoz!

6 évvel ezelőtt, amikor megismerkedtem a mosható pelenkákkal, még alig volt néhány webáruház Magyarországon , akiknél hozzá lehetett jutni a mosható pelusokhoz. Gyakran rendeltünk ezért külföldről is. A prémium pelenka a Popin volt, a többi AIO pelenka nagy "bumszli" fazon, szépnek sem mondható mintázattal :)

Bemutatóterem, vagy bolt sem volt, ahol meg lehetett volna nézni, milyen is a mosható pelenka. Egyedül az egyik nagy babaáruházban lehetett kapni egy kanadai márkát (Kushies) és a BambinoMiot. Tehát lutri volt, hogy milyen is lesz a pelenka amit megrendelünk a netről…

Ma már sokan belefogtak a mosható pelenka forgalmazásba, így széles a kínálat Magyarországon.

Természetesen eltettem a régi bevált pelenkáinkat és most elővettem. Szerencsére alig kell vennem új pelenkát (gondoltam magamban még várandósan)! A már bevált márkák közül veszek  1-2 új darabot, mégis legyen új pelenkája is ennek a gyereknek J!Úgy gondoltam, hogy nem kell ezt a mosható pelenka témát annyira „túllihegni”. Legyen megbízható, csinos és persze azért mutatós a pelenka, de mire ez a nagy pelenkamizéria ami mostanában megy?

Aztán amint megszületett a kisfiam, elkapott a gépszíj.

A közösségi oldalakon, blogokon, mindenütt azt olvastam és láttam, hogy milyen hiper-szuper pelenkák vannak a piacon!

Na ennek tudjon valaki ellenállni!!!!

És akkor elindult a tesztelgetés nálam is… Külföldről nem nagyon akaródzik rendelni, ezért végignéztem az itthoni kínálatot. Szuper, itt is vannak különleges darabok! Nosza rajta, rendelek!!!!

Na és itt meg is akadtam, mert csak előrendelni lehet a csini, mintás, sokak által favorizált pelenkákat! Összevárják, amíg beérkezik annyi igény, hogy megérje behozni… Én ezt képtelen vagyok kivárni! Rendeltem külföldről.

Előrebocsátom, hogy nálam eddig a BumGenus V4 (zsebes) vált be a legjobban az AIO pelenkák közül. Bár utálom a zsebekbe tömködni a betétet, de ha már benne van, akkor minden OK! Csinos, iszonyat sok pisit felszív, könnyű kimosni még az anyatejes kakit is belőle, tartja a színét és már a második gyerek nyüstöli!

Belsőből a nadrágpelenkákat szeretem, abból is a bambuszosokat. A pamut nekem keveset bír, a prefoldot nem szeretem hajtogatni, így a Bambinex és a TotsBots bambusz nadrágpelenkáiból áll a készletünk.

Belsőkkel nem fogok kísérletezni (megtaláltam a két tuti márkát szerintem), csak külsőt és AIO pelenkát fogok kipróbálni. Hiszen azok olyan szépek…

Nézzük sorra az általam kipróbált gyönyörűségeket:

Blueberry One Size Deluxe Nappies (mikroszálas)

Ez az a pelenka, amit már 6 évvel ezelőtt is nagyon szerettem volna kipróbálni, de akkor csak Amerikából lehetett volna rendelni és aranyáron. Most sem adják olcsón, de ha már mosható pelenkával foglalkozom egyébként is, akkor illik kipróbálni ezt is. Ugye?

Nekünk beváltak a mikroszálas belsejű pelenkák. Egyik fiam sem volt válogatós az anyagokat tekintve.

Álomszép ez a pelenka! Szuper minták, élénk színek. Szerelem első látásra! Na már másodikra nem annyira… L

-          A belső szárazontartós anyag össze-vissza nyúlik, amikor próbálom a betéteket betuszakolni a zsebbe.

-          A betétek tetszenek, jó nagyok és vastagok.

-          A derékrészen elöl hiányolom, hogy nincs visszahajtva a pul anyag, tehát ha kifordul picit a pelenka és tele van pisivel, akkor már ki is vezeti a nedvességet.

-          A tépőzárak erősek, remélem ez így is marad.

Blueberry One Size Deluxe Nappies (bambusz)

-          A belső bambuszplüss anyag szintén össze-vissza nyúlik, amikor próbálom a betéteket bedugni a zsebbe.

-          Finom puha belső, amiből könnyen kijött eddig a folt is.

-          A betétek tetszenek, jó nagyok és vastagok.

-          A derékrészen elöl szintén hiányolom, hogy nincs visszahajtva a pul anyag, tehát ha kifordul picit a pelenka és tele van pisivel, akkor ez is kivezeti a nedvességet.

-          Patentos, amit annyira nem szeretek, de nem volt tépőzáras a webshopban, ahonnan rendeltem.

 

TotsBots V4 Easyfit

Ezt a pelenkát már ismertem, évekkel ezelőtt mi is forgalmaztuk. Igaz, akkor még csak pöttyös, csillagos mintás volt. Na most aztán megbolondították ezt a pelust is, hogy nehéz legyen neki ellenállni! Én sem tudtam…

-          bambusz-pamut frottír belső, ami kihajtható, így könnyebben szárad. Belül mikroszálas teddy anyag, ami jó sok pisit felszív!

-          Nem csalódtam, kaptam a jól megszokott TotsBots minőséget.

-          Sok pisit szív, a PUL nem ázik át.

-          A gumírozás, a tépőzár jó minőségű.

Ebben a csomagban ez a három típus volt. 2 hete tesztelem őket. A TotsBots lett a nyerő!

Várom a másik csomagot! Abban is lesz számomra új pelenka…

Folyt. köv.